Mobirise

Het team

Astropolis bestaat uit een team gepassioneerde vrijwilligers die geboeid zijn door sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen. De kerngroep bestaat uit een handvol vrienden waarvan sommigen elkaar al meer dan dertig jaar kennen ...

De kerngroep

Patrick Jaecques
Directeur

Patrick Jaecques is sinds 1984 lid van een sterrenkundige vereniging. Hij is mede-oprichter van de 'Astro Event Group' en bezieler van het Astropolis project. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van educatieve activiteiten en evenementen, is een gepassioneerde spreker en geeft graag workshops. Hij is hoofdverantwoordelijke van Astropolis.

Marc Trypsteen
Voorzitter

Marc Trypsteen is sinds 1990 lid van een sterrenkundige vereniging. Hij is mede-oprichter van de 'Astro Event Group' en pionier van het Astropolis project. Van opleiding is hij Apotheker en ook licentiaat wetenschappen groep Scheikunde. Binnen Astropolis is hij verantwoordelijk voor spectroscopie en educatieve projecten over medisch/farmaceutische research in de ruimtevaart. Hij is medeauteur van het boekproject “Complete Spectroscopy for Amateur Astronomers”, uitgegeven bij Cambridge University Press, 2017.

Stijn Vanderheiden
Penningmeester

Stijn Vanderheiden is sinds 1997 actief met sterrenkunde bezig. Kort daarna werd hij ook actief in de strijd tegen lichthinder en lichtvervuiling. Stijn werkt graag met publiek, uitleg gevend bij de telescoop, als bij lezingen en workshops. Hij is daarnaast ook gepassioneerd door de nieuwe ontwikkelingen binnen de ruimtevaart.

Als Werkgroepleider Lichthinder binnen de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS), werkt hij nu ook aan de realisatie van Dark Sky Parken in Vlaanderen.

Mike Rosseel
Secretaris

Mike Rosseel is sinds 1994 lid van een sterrenkundige vereniging. Hij is gepassioneerd door waarnemen, sterrenkundige projecten en IT. Inrichter van de jaarlijkse 'StarNights' starparty, voormalig bestuurslid van JVS Quasar en AEG vzw.

Alex Degroote
Mechanicus

Alex Degroote is sinds 2004 lid van een sterrenkundige vereniging. Hij staat in voor de technische ondersteuning van al onze mechanische en elektrische toestellen en onderdelen.

Dieter Janssoone
Technieker

Dieter Janssoone is sinds 1999 actief in JVS Quasar, de oostendse Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde. Sinds de Astro Event beurs, georganiseerd door de ‘Astro Event Group’ in 2009, staat hij in voor de technische ondersteuning wegens z'n jarenlange ervaring als elektricien.

Mobirise

Steun ons door te shoppen !

Doe uw aankopen bij al uw favoriete webshops via onze Astropolis Trooper pagina. Zo krijgen wij een percentage op uw aankopen zonder dat het u één cent kost ! Waar wacht u nog op ?

Adres

Duinkerkseweg 16
8400 Oostende / België
GPS : 51.206815 - 2.886267

Sociale media
Contact
  • Tel.: 059/36.09.78
  • E-mail : info@astropolis.be 
Info
  • Astropolis  combineert  sterrenkunde en ruimtevaart in één boeiend en innovatief geheel en dat voor het ganse gezin !

Designed with Mobirise - See here