easy web maker

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

De STEM academie

De STEM academie

Onze op maat gemaakte STEM academie is niet alleen leuk maar ook bijzonder uitdagend en speciaal ontworpen voor jongeren tussen 8 en 12 jaar. Hiermee is deze een ideale aanvulling op onze 'Space Hoppers' jongerenwerking.

Jongeren tussen 8 en 12 jaar, die geboeid zijn door wetenschap en techniek, kunnen terecht in onze uitdagende STEM academie. Het geheel is een leuke, innovatieve en educatieve mix tussen theorie en praktijk.


Elke 1e zaterdag van de maand, van 14.00 tot 18.00 uur, komen de jongeren bijeen in de goed uitgeruste workshopruimte waar men kan genieten van een uiterst gevarieerde activiteit bestaande uit een combinatie van zowel theorie als praktijk. Zo leert men bij ons in Scratch en Python programmeren met als doel een echte robot aan te sturen of een raket van allerlei elektronische snufjes te voorzien. Maar ook experimenten rond chemie, fysica en 3D printen staan bij ons op het programma. Onze ervaren edutainers, bestaande uit informatici en leerkrachten, helpen de jongeren de wonderbaarlijke wereld van de wetenschap al doende te ontdekken.


Bij ons worden de jongeren individueel begeleid en wordt theorie en praktijk samen gegeven in één dynamisch geheel. Omdat we de jongeren optimaal willen stimuleren nodigen we af en toe een gepassioneerde gastspreker uit en bezoeken we diverse hogescholen, universiteiten en hightech bedrijven. Het private digitale forum zorgt er voor dat de jongeren hun kennis, ideeën en ervaringen vlot met elkaar kunnen delen. Zo krijgt de werking een bijkomende dimensie. En is deze niet beperkt tot enkel de maandelijkse bijeenkomst.


De STEM academie is betalend per sessie. Er wordt dus geen lidgeld gevraagd. Inbegrepen zijn alle workshops alsook het gebruik van de materialen en toestellen, het private digitale forum en vooral een flinke dosis plezier en educatie ...


Voor de organisatie van onze STEM academie werken we samen met tal van Oostendse scholen. Met de technische steun van Oostende@internet. 

Disclamer ! Beschrijvingen van infrastructuur en activiteiten zijn afhankelijk van een succesvolle crowdfunding. Vergeet dus niet te doneren !

Bovenstaande foto's zijn allen afkomstig van onze vorige (Astro Event Group vzw) activiteiten - Copyright © 2018 Astropolis vzw

Be a good TROOPER

Doe uw online aankopen via onze TROOPER portaalpagina 

STEM robots

We hebben een uitgebreid gamma aan programmeerbare robots tot onze beschikking van de merken Makeblock en Lego Boost. Wie weet is de volgende Maan of Mars rover wel van onze hand ...


Ontdek ons ook op