Mobirise

De locatie

Astropolis werd ingeplant in het gloednieuwe park ' Nieuwe koers ' dat ten zuiden van de stad Oostende ligt. Het 13 ha grote multifunctionele park, gelegen nabij de oefenrenbaan en de luchthaven, is een grote open weide met diverse zitmogelijkheden, buurtmoestuin, enz  ...

Telefoon

059/36.09.78

Email

info@astropolis.be

Mobirise

Hoe er geraken ?

Met de bus of de tram van ' De Lijn ' kan u gemakkelijk tot bij Astropolis geraken. Vanaf het station te Oostende neemt u de bus lijn 6 naar Luchthaven / Raversijde halte Distellaan. Van daaruit is het 650 meter wandelen naar Astropolis. Wanneer u de tram neemt dient u af te stappen aan halte Ravelingen. Van daaruit is het 1200 meter wandelen naar Astropolis. Vanaf het station kan u ook een taxi nemen.  Wie met de wagen (of autocar) komt kan gratis nabij Astropolis parkeren op de N341 Duinkerkseweg. 

Mobirise

Het ' Groene lint ' is een nieuw 35 km lang fietspad rond Oostende. Het verbindt het gekende kustfront van de stad met de verborgen randstedelijke gordel. Het ontsluit een caleidoscopisch landschap en is een instrument om vanuit de stad de groene gordel rond Oostende te exploreren, ontdekken en observeren. Langs het tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst, zijn er handige infoborden en kan je verpozen op verschillende leuke locaties. Het traject is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond, en loopt ook langsheen Astropolis. Foto boven : Arcadis.

Mobirise

Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute die de verrassende buitenrand van Oostende laat ontdekken. Nieuwe, 21ste-eeuwse parken werden er aangelegd, zoals het evenementenpark Nieuwe Koers met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark De Tuinen van Stene en de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt De Halve Maan. Je fietst door het Geuzenbos, langs de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk Oosteroever en het vernieuwde zeefront van De Stad aan Zee.

Bestel HIER deze fietskaart !

Mobirise

Steun ons door te shoppen !

Doe uw aankopen bij al uw favoriete webshops via onze Astropolis Trooper pagina. Zo krijgen wij een percentage op uw aankopen zonder dat het u één cent kost ! Waar wacht u nog op ?

Adres

Duinkerkseweg 16
8400 Oostende / België
GPS : 51.206815 - 2.886267

Sociale media
Contact
  • Tel.: 059/36.09.78
  • E-mail : info@astropolis.be 
Info
  • Astropolis  combineert  sterrenkunde en ruimtevaart in één boeiend en innovatief geheel en dat voor het ganse gezin !

Design your own site - See here