simple site creator

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Volwassenenwerking

Stargazers

Amateursterrenkundigen (+18 jaar), zowel ervaren als beginnend, kunnen terecht bij de Astropolis 'Stargazers' ledenwerking. Dit met hun eigen apparatuur of gebruik makend van onze uitgebreide infrastructuur. 

Space Flight Academy

Ruimtevaartliefhebbers (+18 jaar) kunnen terecht bij de Astropolis 'Space Flight Academy' ledenwerking. Deze leden zijn niet alleen begeesterd door ruimtevaart maar bouwen ook zelf raketten in ons goed uitgeruste Sputnik lab.

Stargazers

Volwassenen die geboeid zijn door de wonderen van het heelal kunnen terecht in onze 'Stargazers' werking waarbij het de bedoeling is dat Astropolis een platform voorziet waarop ze zich ten volle kunnen ontplooien. 


Elke 2e vrijdag van de maand, van 19.00 tot 23.00 uur (of later), komen de 'Stargazers' bijeen in ons pand waar ze genieten van een leuke babbel met een lekkere verfrissing in de cafetaria, een leerijke workshop in de workshopruimte en / of een voordracht, cursus of documentaire in het auditorium. Ook een planetariumvoorstelling behoort trouwens tot de mogelijkheden. 


Workshops, voordrachten en cursussen worden door eigen leden, medewerkers of gastsprekers voorzien  en worden ruim op voorhand aangekondigd via het private digitale forum. Zo krijgt de werking een bijkomende dimensie en is deze niet beperkt tot enkel de maandelijkse bijeenkomst.


Eens het voldoende donker is en / of de voorziene activiteiten afgerond zijn worden de telescopen en accessoires in de beide waarneemkoepels ter beschikking gesteld van de leden. Men kan echter ook z'n eigen telescoop mee brengen en deze achteraf veilig opbergen in de werkplaats. Deze is trouwens van een afzonderlijk toilet en douche is voorzien zodoende men, na een succesvolle waarnemingsnacht, lekker verfrist naar huis kan ...


De 'Stargazers' zijn de gedreven waarnemerskern binnen Astropolis en tonen hun expertise dan ook tijdens diverse publieke evenementen zoals de 'Sterrenkijkdagen', 'Nacht van de duisternis' en de 'Zonnekijkdag'. Tevens de ideale manier om nieuwe enthousiaste 'Stargazers' aan te trekken !


We blijven echter niet ter plaatse zitten. Zo voorzien we waarneemweekends en zelfs reizen in binnen- en buitenland. Kortom, we zoeken de donkerste plaatsen op om optimaal te kunnen genieten van de sterrenhemel. En werken hiervoor samen met andere sterrenkundige verenigingen en organisaties. 


Naast de reguliere werking voorzien we ook af en toe bijkomende activiteiten voor volwassenen die eveneens toegankelijk zijn voor het brede publiek. Zoals educatieve daguitstappen, workshops, cursussen, debatten, documentaire- en planetariumvoorstellingen. 


De 'Stargazers' volwassenenwerking is betalend. Inbegrepen zijn alle activiteiten (waarnemingen, voordrachten en workshops (*))) inclusief het private digitale forum, een lidkaart met kortingsmogelijkheden, een goede verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en vooral een flinke dosis plezier en educatie ...


Space Flight Academy


Volwassenen die geboeid zijn door ruimtevaart kunnen terecht in onze 'Space Flight Academy' werking. Waarbij het de bedoeling is dat Astropolis een platform voorziet waarop ze zich ten volle kunnen ontplooien. 

Elke 2e vrijdag van de maand, van 19.00 tot 23.00 uur (of later), komt de 'Space Flight Academy' bijeen in ons pand waar ze genieten van een leuke babbel met een lekkere verfrissing in de cafetaria een leerijke workshop in de workshopruimte en / of een voordracht, film of documentaire in het auditorium. 


We blijven echter niet ter plaatse zitten. Zo organiseren we af en toe een uitstap naar een ruimtevaartgerichte tentoonstelling in het binnen- of buitenland. 


De 'Space Flight Academy' volwassenenwerking is betalend. Inbegrepen zijn alle activiteiten (film- of documentaire voorstellingen en workshops (*)) inclusief het private digitale forum, een lidkaart met kortingsmogelijkheden, een goede verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en vooral een flinke dosis plezier en educatie ...

(*) Opgelet ! De workshops zijn gratis maar de grondstoffen dienen betaald te worden.

Disclamer ! Beschrijvingen van infrastructuur en activiteiten zijn afhankelijk van een succesvolle crowdfunding. Vergeet dus niet te doneren !

Hoe lid worden ?

Zolang het pand nog niet (voldoende) operationeel is zullen we wachten met het (her)opstarten van de diverse ledenwerkingen. Nog even geduld ! 


Zin om nu reeds (steunend) lid te worden ? Schrijf dan 40,00 € over op rekening nummer BE16 7360 4636 7074 met vermelding van naam, e-mail adres alsook deze boodschap 'Lidgeld 2020'. Alvast van harte dank !

Bovenstaande foto's zijn allen afkomstig van onze vorige (Astro Event Group vzw) activiteiten - Copyright © 2018 Astropolis vzw

Be a good TROOPER

Doe uw online aankopen via onze TROOPER portaalpagina 

De waarneemkoepels

In Astropolis hebben we een goed uitgeruste kleine (3 m) en grote (6 m) waarneemkoepel. De kleine dient voornamelijk voor het waarnemen van de Zon terwijl de grote dienst doet om de Maan, de planeten, kometen, asteroïden en deep-sky objecten te bestuderen ...


Ontdek ons ook op