website templates

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Jeugdwerking

Space hoppers

De 'Space hoppers' is de avontuurlijke, uitdagende en innovatieve Astropolis jongerenwerking voor 8 tot 12 jarigen die geboeid zijn door sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen.

Jongeren tussen 8 en 12 jaar, die geboeid zijn door sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen, kunnen terecht in onze innovatieve 'Space Hoppers' werking. Het geheel is een leuke en educatieve mix tussen theorie en praktijk. 


Elke 3e zaterdag van de maand, van 14.00 tot 18.00 uur, komen de 'Space Hoppers' bijeen in onze goed uitgeruste workshopruimte waar ze genieten van een uiterst gevarieerde activiteit bestaande uit een combinatie van zowel theorie als praktijk. Zo leren ze actief waarnemen met zowel verrekijkers als (diverse soorten) telescopen inclusief een resem randapparaten. Een eigen op maat gemaakt hemeljournaal helpt hen daarbij. Net als onze zeer gedreven en ervaren groep edutainers. Daarenboven kunnen de jongeren gebruik maken van de telescopen en accesoires in onze beide waarneemkoepels alsook enkele typische jeugdtelescopen uitlenen.


Het theoretische gedeelte bestaat uit korte thema-gerichte voordrachten rond actuele onderwerpen. Gegeven door de eigen edutainers of door ervaringsdeskundigen en / of gastsprekers. Napraten over de voordracht kan achteraf ter plaatse of op hun eigen private digitale forum. Zo krijgt de werking een bijkomende dimensie en is deze niet beperkt tot enkel de maandelijkse bijeenkomst. 


Het doe-gerichte gedeelte bestaat uit innovatieve knutselactiviteiten. Dit kan gaan van het onderhouden en / of uitbreiden van eigen accessoires of telescopen, het uitvoeren van wetenschappelijke experimenten, het leren werken met diverse softwareprogramma's tot het knutselen van leuke gadgets. De boog moet namelijk niet altijd gespannen staan ...


We blijven echter niet ter plaatse zitten. Zo voorzien we gespecialiseerde thema kampen tijdens weekends alsook een groot Space Camp tijdens de zomervakantie. De thema kampen draaien rond robotica, raketbouw of waarnemingsgerichte onderwerpen. En vinden plaats op diverse locaties.


Naast de reguliere werking voorzien we ook af en toe bijkomende activiteiten die specifiek bedoeld zijn voor deze leeftijdsgroep maar eveneens toegankelijk zijn voor het brede publiek. Zoals educatieve daguitstappen, workshops, documentaire- en filmdagen alsook kijkavonden. 


Deze 'Space hoppers' jeugdwerking is betalend. Inbegrepen zijn alle activiteiten (waarnemingen, voordrachten en workshops) inclusief het private digitale forum, een lidkaart met kortingsmogelijkheden, een goede verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en vooral een flinke dosis plezier en educatie.

Disclamer ! Beschrijvingen van infrastructuur en activiteiten zijn afhankelijk van een succesvolle crowdfunding. Vergeet dus niet te doneren !

Bovenstaande foto's zijn allen afkomstig van onze vorige (Astro Event Group vzw) activiteiten - Copyright © 2018 Astropolis vzw

Be a good TROOPER

Doe uw online aankopen via onze TROOPER portaalpagina 

Water- en microraketten

Onze expertise in water- en microraketten is werkelijk ongeëvenaard. Zo bouwen we waterraketten die tot 75 meter hoogte vliegen alsook vier type microraketten. Dit zijn raketten met vaste brandstof die her-bruikbaar zijn en waarvan de eenvoudigste tot 85 meter hoog vliegt ...


Ontdek ons ook op