Mobirise

STEM academie

Onze op maat gemaakte STEM academie is niet alleen leuk maar ook bijzonder uitdagend en speciaal ontworpen voor jongeren tussen 8 en 12 jaar. Hiermee is deze een ideale aanvulling op onze 'Space Hoppers' jongerenwerking ...

Mobirise

Jongeren tussen 8 en 12 jaar die geboeid zijn door wetenschap kunnen terecht in onze STEM academie. STEM staat overigens voor 'Science Technology Engineering and Mathematics' wat betekent dat we een breed gamma aan wetenschappelijke workshops en experimenten zullen aanbieden. Het geheel is een leuke mix tussen theorie en praktijk !

Mobirise

Elke 1e zaterdag van de maand, van 14.00 tot 18.00 uur, komen de jongeren bijeen in onze goed uitgeruste 'Sputnik lab' workshopruimte waar men kan genieten van een uiterst gevarieerde STEM activiteit. Zo leert men bij ons in Scratch en Python programmeren met als doel een echte robot aan te sturen of een raket van allerlei elektronische snufjes te voorzien. Maar ook experimenten rond chemie, fysica en 3D printen staan bij ons op het programma. 

Mobirise

Bij ons worden de jongeren individueel begeleid en wordt theorie en praktijk samen gegeven in één dynamisch geheel. Omdat we de jongeren optimaal willen stimuleren nodigen we af en toe een gepassioneerde gastspreker uit en bezoeken we één maal per jaar een hogeschool, universiteit of hightech bedrijf.

Mobirise

De STEM academie is betalend per sessie. Er wordt dus geen lidgeld gevraagd. Inbegrepen is het gebruik van materialen, toestellen en vooral een flinke dosis (leer) plezier. Voor de organisatie van onze STEM academie werken we samen met tal van vrijwilligers uit diverse Oostendse scholen. Met technische steun van Oostende@internet.

Mobirise

Steun ons door te shoppen !

Doe uw aankopen bij al uw favoriete webshops via onze Astropolis Trooper pagina. Zo krijgen wij een percentage op uw aankopen zonder dat het u één cent kost ! Waar wacht u nog op ?

Adres

Duinkerkseweg 16
8400 Oostende / België
GPS : 51.206815 - 2.886267

Sociale media
Contact
  • Tel.: 059/36.09.78
  • E-mail : info@astropolis.be 
Info
  • Astropolis  combineert  sterrenkunde en ruimtevaart in één boeiend en innovatief geheel en dat voor het ganse gezin !

Created with Mobirise web page theme