make a site

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Activiteiten


Zaterdag 25 april 2020 - 17.00 uur

Evenement : Erfgoeddag

Tijdens Erfgoeddagop zaterdagavond 25 april en zondag 26 april 2020 staan 30 activiteiten in het teken van het thema de nacht. Op verschillende unieke locaties in Oostende kan je gratis heel wat weetjes over ons cultureel erfgoed opdoen, bijzondere doe-activiteiten meepikken en kennismaken met de vele erfgoedinstellingen die de Stad aan Zee rijk is. Kortom, er valt heel wat te beleven.

- Sfeervol astro café
- Diverse boeiende voordrachten
- Waarnemingen door diverse reuze verrekijkers 
- Unieke 'Geschiedenis van de verrekijker" tentoonstelling

Deelname : GRATIS
Locatie : Duinkerkseweg 16 (Oostende)
Info : info@astropolis.be

Website : www.oostende.be/beleef-voor-het-eerst-erfgoeddag-en-nacht-in-oostende

Toekomstige activiteiten

In eigen beheer of ism derden

Erfgoeddag

25 & 26 april 2020

Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. Er valt tijdens het hele weekend iets te beleven!

Sound of science

16 & 17 mei 2020

Sound of Science is een openlucht wetenschapsfestival en dé place to be voor nerds, geeks en al hun familieleden. Denk aan tenten, foodtrucks, muziek en natuurlijk veel wetenschap. 

TAZ #2020

29 juli t/m 8 augustus

Het motto van Caroline Pauwels voor TAZ#2020 wordt ‘amor mundi’. Het geloof dat mensen onlosmakelijk met elkaar en met de natuur verbonden zijn en elkaar nodig hebben om mens te worden.

Nacht van de duisternis

De 'Nacht van de duisternis' is een jaarlijks evenement van de Bond Beter Leefmilieu, in een organisatie van de provincie West-Vlaanderen, het Vogelopvangcentrum en Astropolis, dat tot doel heeft de problematiek van lichthinder op mens en dier toe te lichten.

Ontdekt de website : www.nvdd.be


Ontdek ons ook op