bootstrap template

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Activiteiten


Zaterdag 25 april 2020 - 17.00 uur

Evenement : Erfgoeddag (verzet naar volgend jaar)

Tijdens Erfgoeddagop zaterdagavond 25 april en zondag 26 april 2020 staan 30 activiteiten in het teken van het thema de nacht. Op verschillende unieke locaties in Oostende kan je gratis heel wat weetjes over ons cultureel erfgoed opdoen, bijzondere doe-activiteiten meepikken en kennismaken met de vele erfgoedinstellingen die de Stad aan Zee rijk is. Kortom, er valt heel wat te beleven.

- Sfeervol astro café
- Diverse boeiende voordrachten
- Waarnemingen door diverse reuze verrekijkers 
- Unieke 'Geschiedenis van de verrekijker" tentoonstelling

Deelname : GRATIS
Locatie : Duinkerkseweg 16 (Oostende)
Info : info@astropolis.be

Website : www.oostende.be/beleef-voor-het-eerst-erfgoeddag-en-nacht-in-oostende

Toekomstige activiteiten

In eigen beheer of ism derden

Starnights
(Afgelast wegens COVID-19)

21 t/m 23 augustus 2020

Starnights is het jaarlijkse hoogtepunt voor de amateursterrenkundige in de Benelux. Deze gemoedelijke activiteit mengt voordrachten met waarnemingen en de mogelijkheid bestaat er om telescopen en accessoires aan te kopen.

Sound of science
(verzet naar volgend jaar)

5 & 6 september 2020

Sound of Science is een openlucht wetenschapsfestival en dé place to be voor nerds, geeks en al hun familieleden. Denk aan tenten, foodtrucks, muziek en natuurlijk veel wetenschap.  Opgelet ! Uitgesteld naar 5 en 6 september 2020.

Nacht v/d duisternis
(Afgelast wegens COVID-19)

10 oktober 2020

Tijdens de 'Nacht van de duisternis' te Oostende ontdekt de bezoeker langsheen een avontuurlijk pad tal van informatieve standen gaande van allerlei nachtdieren tot en met een telescopenstand. Herontdek de nacht samen met ons !

Nacht van de duisternis

De 'Nacht van de duisternis' is een jaarlijks evenement van de Bond Beter Leefmilieu, in een organisatie van de provincie West-Vlaanderen, het Vogelopvangcentrum en Astropolis, dat tot doel heeft de problematiek van lichthinder op mens en dier toe te lichten.

Ontdekt de website : www.nvdd.be


Ontdek ons ook op