web creation software

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Werkgroep ASG

Werkgroep ASG

De gespecialiseerde werkgroep ASG, oftewel Astropolis Spectroscopy Group, bestaat uit een groep personen binnen de volwassenenwerking die gespecialiseerd zijn in sterrenkundige spectroscopie. Deze groep komt regelmatig samen om te werken rond specifieke wetenschappelijke projecten.

Een krachtige techniek om het licht van de ons omringende sterren te analyseren is spectroscopie. Het is de standaard techniek bij uitstek voor professionele sterrenwachten en onderzoekscentra. Amateurastronomen kunnen ook met deze techniek waardevolle wetenschappelijke bijdragen leveren in het kader van Pro-Am projecten. Pro-Am staat voor samenwerkingsprojecten tussen professionelen en amateurs. Niettemin is spectroscopie geen eenvoudige en voor de hand liggende discipline voor de amateurastronoom. Om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden zich ook te bekwamen in deze fascinerende, maar sterk gespecialiseerde tak van de sterrenkunde, worden op regelmatige tijdstippen cursussen spectroscopie georganiseerd. 


Het Astropolis aanbod omvat volgende theoretische en praktische opleidingen :


Niveau 1: Inleiding tot de sterrenkundige spectroscopie (*)

Niveau 2: Sterrenkundige spectroscopie voor gevorderden (*)

Niveau 3: Pro-Am scientific contributor - Als lid van de werkgroep spectroscopie kun je begeleid worden in je deelname aan lopende Pro-Am projecten.


(*) Door het volgen van één van deze betalende opleidingen ben je automatisch lid van de werkgroep spectroscopie : Astropolis Spectroscopy Group (ASG)

Benieuwd of alvast geïnteresseerd ? Hou de datum van de Astropolis opendeurdag in het oog! Daar kun je een gratis kennismakingsles Spectroscopie bijwonen.

Disclamer ! Beschrijvingen van infrastructuur en activiteiten zijn afhankelijk van een succesvolle crowdfunding. Vergeet dus niet te doneren !

Be a good TROOPER

Doe uw online aankopen via onze TROOPER portaalpagina 


Ontdek ons ook op