responsive web templates

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Partners

Astropolis partners zijn verenigingen, organisaties en / of bedrijven waarmee we nauw samenwerken. Permanent of voor specifieke tijdelijke projecten. De samenwerking dient een meerwaarde te zijn voor beide partijen alsook belangeloos te gebeuren. Om deze contacten optimaal te houden wordt er regelmatig gecommuniceerd en geëvalueerd.


Stad Oostende

Oostende is een bruisende stad die voor iedereen wat biedt. Van gekende ketens tot excusieve boetieks. Gezellige koffiehuisjes, tearooms en restaurants alsook heel wat unieke bezienswaardigheden en evenementen. De stad ligt centraal langs de Belgische kust en is een belangrijk toeristisch en economisch centrum dat zo'n 71.000 inwoners telt. 


Vormingplus Oostende-Westhoek

De Vormingplus-centra willen volwassenen de mogelijkheid bieden om zich in hun vrije tijd verder te ontwikkelen en hun persoonlijke en sociale competenties te vergroten. De centra stimuleren de participatie van mensen en groepen aan het maatschappelijke en culturele leven en versterken hun weerbaarheid en engagement in de samenleving. Tegelijk willen ze dicht bij de mensen ruimten creëren die tot interactie en ontmoeting uitnodigen om zo mensen ertoe aan te zetten van en met elkaar te leren op een ongedwongen en aangename manier. Astropolis werkt nauw samen met Vormingplus Oostende-Westhoek voor het uitwerken en brengen van hoogstaande voordrachten en uitdagende workshops voor een lokaal publiek. 


Middelkerkse Modelbouw Vereniging

De Middelkerkse modelbouw vereniging is een vriendenclub dat wekelijks bijeen komt op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Hun lokaal kan u terugvinden in 'De Stille Meers' te Middelkerke. De Middelkerkste modelbouw vereniging staat in voor de diverse schaalmodellen in het 'Geschiedenis van de ruimtevaart' diorama in Astropolis en is hierbij onze officiële partner.


NoodweerBenelux

De samenwerking met NoodweerBenelux zal ons in staat stellen om naast educatieve sterrenkundige en ruimtevaartgerichte voordrachten en workshops ook klimatologische projecten uit te werken. Daarnaast wordt ook gekeken om op en rond Astropolis de nodige instrumenten te voorzien zodoende we een beter zicht krijgen op het lokalen weer.


EOS wetenschap

Jouw maandelijkse dosis erg toegankelijke wetenschap en technologie. Naast lokaal en internationaal wetenschapsnieuws vind je in Eos ook achtergrond, diepgang en duiding waarmee je zowel de wereld als jouw persoonlijke leven beter kan begrijpen.


Demaegdt

Firma Demaegdt ondersteunt ons al jaren door belangeloos ruimte aan te bieden waar wij ons grote materiaal veilig in kunnen stockeren. Deze 'self-storage' dienst is overigens uiterst handig voor wie een tijdelijke opslagruimte nodig heeft bij verhuis of verbouwingen. Demaegdt is echter voornamelijk bekend als verhuisfirma met persoonlijke aanpak. Zowel nationaal als internationaal.


Ontdek ons ook op