free amp template

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

De locatie

Astropolis werd ingeplant in het gloednieuwe park ' Nieuwe koers ' dat ten zuiden van de stad Oostende ligt. Het 13 ha grote multifunctionele park, gelegen nabij de oefenrenbaan en de luchthaven, is een grote open weide met diverse zitmogelijkheden, een buurtmoestuin en een woonzorgcentrum. 

Het ' Groene lint ' is een nieuw 35 km lang fietspad rond Oostende. Het verbindt het gekende kustfront van de stad met de verborgen randstedelijke gordel. Het ontsluit een caleidoscopisch landschap en is een instrument om vanuit de stad de groene gordel rond Oostende te exploreren, ontdekken en observeren. Langs het tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst, zijn er handige infoborden en kan je verpozen op verschillende leuke locaties. Het traject is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond, en loopt ook langsheen Astropolis. Foto : Arcadis.

Ons coördinaten zijn : 


Duinkerkseweg 16

8400 Oostende (B)


GPS - 51.206815, 2.886267


Hoe er geraken ?


Met de bus of de tram van ' De Lijn ' kan u gemakkelijk tot bij Astropolis geraken. Vanaf het station te Oostende neemt u de bus lijn 6 naar Luchthaven / Raversijde halte Distellaan. Van daaruit is het 650 meter wandelen naar Astropolis. Wanneer u de tram neemt dient u af te stappen aan halte Ravelingen. Van daaruit is het 1200 meter wandelen naar Astropolis. Vanaf het station kan u ook een taxi nemen. 


Wie met de wagen (of autocar) komt kan gratis nabij Astropolis parkeren op de N341 Duinkerkseweg. Enkele nuttige websites


- Klik HIER voor ' De Lijn ' bus van het station naar Astropolis.

- Klik HIER voor ' De Lijn ' tram van het station naar Astropolis.


- Klik HIER voor een gratis plan van het ' Groene lint '.

- Klik HIER voor de gratis app (iOS / Android) van het ' Groene lint '.


Ontdek ons ook op